O Fermentarnici

_

Podjetje Fermentarnica d.o.o. z uporabo znanosti in tehnologije razvija alternativne rastlinske produkte, ki so okusnejši, bolj hranljivi, dostopnejši in bolj trajnostni za naš planet.

Našim kupcem ponujamo okusnejše in kvalitetnejše rastlinske nadomestke mlečnim izdelkom. Z vključevanjem postopka fermentacije v izdelavo rastlinskih analogov in unikatnim pristopom raziskovanja živil, našim kupcem ponujamo bolj okusne in bolj zdrave produkte.

Kdo smo?

_

Ustanoviteljica podjetja Fermentarnica d.o.o. sem Erika Gioahin, po izobrazbi magistra Mikrobiologije, ki se že vrsto let, sprva ljubiteljsko, zadnjih 5 let pa profesionalno ukvarjam s fermentirano hrano. Področje fermentirane hrane sem začela raziskovati zaradi njenega pozitivnega vpliva probiotičnega živila s prebiotikom na stabilnost človeškega mikrobioma. Verjamem, da je vzdrževanje optimalnega mikrobioma ključno za naše dobro počutje, dober metabolizem, stabilen imunski sistem, optimalno kognitivno funkcijo in preskrbljenost našega telesa z mikrohranili, ki telo nahranijo od znotraj in ga negujejo.

Želja po razvoju hrane, ki nahrani naše telo in ga neguje od znotraj, me je popeljala do podajanja znanja priprave fermentiraih živil v obliki delavnic in pa do razvoja različnih izdelkov rastlinskega izvora. Rastlinojedim in laktozno občutljivim sem želela ponudbi bolj zdrave rastlinske nadomestke zato me je pot vodila do razvoja linije rastlinskih fermentiranih mlečnih nadomestkov, pod imenom CHIZO na Mizo, ki jih lahko najdete v obliki fermentiranih namazov, kremnih sirov in plesnivega zorjenega sira.

Verjamem, da me pot vodi v smer nove hrane, ki je naravna, trajnostna, polna božanskih okusov, hranljiva in zdrava.