O Fermentarnici

_

Podjetje Fermentarnica d.o.o. z uporabo znanosti in tehnologije razvija alternativne rastlinske produkte, ki so okusnejši, bolj hranljivi, dostopnejši in bolj trajnostni za naš planet.

Našim kupcem ponujamo okusnejše in kvalitetnejše rastlinske nadomestke mlečnim izdelkom. Z vključevanjem postopka fermentacije v izdelavo rastlinskih analogov in unikatnim pristopom raziskovanja živil, našim kupcem ponujamo bolj okusne in bolj zdrave produkte.

Kdo smo?

_

Ustanoviteljici podjetja Fermentarnica d.o.o., Erika Gioahin in Nina Šterk sva se spoznali pred petimi leti. Najprej kot sodelavki v uspešnem slovenskem tehnološkem podjetju katerega soustanoviteljica je tudi Nina. Prav kmalu pa sva postali tudi prijateljici, kot ljubiteljici narave, športa, gibanja, zdrave prehrane in vsega kar te dela živega, sva skupaj preživele veliko časa v hribih, izletih in na potovanjih. Prav na enem od takih potovanj po Filipinih pa se je porodila tudi ideja o Fermentarnici.

Mikrobiologinja Erika je namreč svojo strast in znanje o mikrobih gojila in nadgrajevala preko domačega varjenja piva, zapletene vzgoje čarobnih gob in preučevanja človeškega mikrobioma. Eden od njenih tovrstnih hobi projektov pa je bil tudi fermentiranje živil in iskanje novih okusov, ki bi rastlinske produkte približale mesojedim prijateljem. Po spodbudnih odzivih prvih uporabnikov se je Erika konec leta 2018 odločila, da se popolnoma posveti svojemu hobiju.

Dobro leto kasneje se ji je pri projektu Fermentarnice aktivno pridružila ekonomistka Nina. Ob spremljanju svetovnih trendov, tržni raziskavi, in pokušini Erikinih mojstrovin in pozitivnih odzivih zgodnjih uporabnikov se je odločila, da je to naslednja velika stvar. Njene več letne izkušnje v startup okolju, znanje s področja področja financ, marketinga in predvsem praktične izkušnje v psolovnem svetu dajejo celotni zgodbi Fermentarnice pravo kombinacijo ‘začimb’.

Verjameva, da je unikaten miks najinih znanj in izkušenj ključnega pomena, da Fermentarnico popeljeva na dolgo in zanimivo popotovanje. Obe ne sprejemava trenutnega statusa quo na področju prehrambene industrije, imava strast in energijo ter sva hkrati dovolj nori, da se si želiva spremeniti svet na bolje!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za spletne nakupe uporabljamo sistem WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena dva piškotka. Ta dva piškotka sta obvezna za pravilno delovanje in jih ni mogoče onemogočiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve