Delavnice

Okt
8
čet
Delavnica Veganski Fermentirani Sirni namazi in Siri @ Eko365
Okt 8 @ 17:30
Delavnica Veganski Fermentirani Sirni namazi in Siri @ Eko365

V mesecu Oktobru (8.10.2020) bomo ponovno izvedli težko pričakovano delavnico na temo priprave Fermentiranih veganskih mlečnih namazov in sirov. Lepo vabljeni vsi, ki ste radovedni, vas zanima fermentirana hrana, novi okusi ali veganski način prehranjevanja.

_______________________________________________________________

Dogodek bo vključeval:

  • Predavanje o fermentaciji živil in fermentaciji oreščkov ter žit. Kaj se pri fermentaciji s surovino kot so oreščki in žita dogaja, kaj lahko pričakujemo in s čim se lahko ob pripravi veganskega mlečnega namaza ter sira lahko srečamo. Domača priprava veganskih mikrobnih kultur in spremljanje različnih faz. Zakaj fermentirani veganski sirni namazi in siri v naši prehrani.
  • Delavnico in degustacijo različnih veganskih sirnih namazov in veganskega Camembert sira.
  • Darilo: Veganski Fermentiran Sirni Namaz – za zajtrk, veganska kultura, košek za oblikovanje sira in recepti.

 

Delavnico bo vodila, magistrica mikrobiologije Erika Gioahin, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarja z razvojem fermentiranih živil in zdravjem črevesne mikrobiote.

Verjamem, da boste skupaj lahko odgovorili na marsikatero mikrobiološko vprašanje, se naučili, kako preprosto je pripraviti veganske sirne namaze in sire ter dobili ideje za nova fermentacijska ustvarjanja.

Cena delavnice je 55 Eur in vključuje: Predavanje, delavnico, degustacije in darilo.

KDAJ: 8.10.2020, 17:30 – 20:00

KJE: EKO365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

PRIJAVE: moja@fermentarnica.com (@fermentarnica)

 

Podrobnosti o delavnici si lahko ogledate tudi na facebook strani dogodka delavnice @fermentarnice. Mesta so omejena. Ob velikem zanimanju, možnost razpisa dodatnega termina.

 

Naučimo se fermentirati, lahko je!

 

Okt
10
sob
DELAVNICA FERMENTIRANE ZELENJAVE, SADJA IN PIJAČ @ Studio Koohna
Okt 10 @ 10:30 – 14:00

V Oktobru vabljeni v Studio Koohna na delavnico priprave žive, fermentirane hrane, ki ne vsebuje dodanih konzervansov, je probiotična in najbolj naraven način konzerviranja, pri katerem se ohranijo bioaktivne snovi živila.

_______________________________________________

 

 

Spoznali bomo različne tehnike fermentiranja, kaj so možne poti fermentiranja in kako lahko uporabimo, sestavine in zunanje vire mikroorganizmov v postopkih fermentiranja. Kako fermentirane pripravke shranjujemo in kakšen je njihov rok uporabe. Spoznali bomo različne načine vključevanja naše fermentiranih pripravkov v prehrano, na krožnik. Kakšen je vpliv fermentirane hrane na naš črevesni mikrobiom.

Pripravili in poskušali bomo fermentirano:

ZELENJAVO – Kumarice, bučke, paradižnik, listnata zelenjava (kimchi), redkev.

SADJE – Orehov jabolčni čatni in fermentirane limone.

PIJAČE – Kombucha, vodni kefir in kvass.

*Darilo: Recepte,pripravljen kimchi v kozarcu za domov in starterske kulture (vodni kefir, kombucho).

_____________________________________

Delavnico bo vodila, magistrica mikrobiologije Erika Gioahin, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarja z razvojem fermentiranih živil in zdravjem črevesne mikrobiote.

Verjamem, da boste skupaj lahko odgovorili na marsikatero mikrobiološko vprašanje, se naučili, kako preprosto je pripraviti veganske sirne namaze in sire ter dobili ideje za nova fermentacijska ustvarjanja.

 

Cena delavnice je 65 Eur in vključuje: Predavanje, delavnico, degustacije in darilo.

KDAJ: 10.10.2020, 10:30 – 14:00

KJE: Ljubljanska cesta 43 (visoka Tisina stavba, vhod z desne), Kamnik

PRIJAVE: erika@fermentarnica.com (@fermentarnica)

 

 

Ni nam vse eno za naše zdravje. Naučimo se fermentirati, lahko je!

 

 

 

 

Nov
14
sob
Vikend žive hrane in prebujenih teles #2 @ Karami Mountainhouse
Nov 14 – Nov 15 (cel dan)

Septembra Fermentarnica pripravlja Vikend žive hrane in prebujenih teles. Vikend delavnic se bo odvil v času, ko smo že pobrali pridelke, katere smo pridelali in ti morda še čakajo na predelavo v trajnosten, vložen izdelek. Zato vabljeni vsi, ki se želite naučiti shranjevanja zelenjave in sadja na trajnosten način (brez aditivov), s fermentacijo. Vabljeni vsi, ki si želite v svoje življenje na povsem enostaven način vnesti več fermentirane hrane in se zavedate, kako pomembna je takšna vrsta prehrane za naše črevesno zdravje in ravnovesje celotnega telesa. V vikendu delavnic, se bomo naučili priprave žive (fermentirane) hrane, kako takšno hrano enostavno vključimo v naše obroke na okusen, raznovrsten način in s tem naše telo na naraven način nahranimo z bioaktivnimi snovmi in probiotičnimi bakterijami. Presenečeni boste, kako okusno in enostavno je lahko!

Vikend bomo začinili z jogo, večernim druženjem ob ognju in fermentiranimi obroki – vse kar rabimo za ravnovesje našega telesa.

KDAJ: Delavnice se pričnejo v soboto, 14.11.2020 in trajajo do nedelje, 15.11.2020 (možna dodatna nočitev, 13.11.2020).

KJE: Karami Mountainhouse, Podljubelj.

 

PROGRAM:

SOBOTA, 14.11.2020:
10:00 – 14:00 Delavnica Fermentirane zelenjave, sadja in pijač.
14:00 – 15:00 Fermentirano Kosilo.
15:00 -15:30 Oddih.
15:30 -19:00 Peka kruha z drožmi z Natašo Naneva (@natasine_drozi).
19:00 – 20:00 Večerna Joga s Tinkaro Oblak (@joga_nad_oblaki), ki je primerna za vse. Lahko se raztezate, sproščate ali le počivate, kakor vam ustreza. Da bo joga, kot mora biti boste jogo izvajali na blazinah Jogaline trgovine.
20:00 –  : Večerja, sproščanje in druženje ob ognju. 

 

NEDELJA, 15.11.2020:
8:00 – 9:00 Jutranja Joga s Tinkaro in Jogaline 
9:30 – 11:00 Fermentiran Zajtrk.
11:00 – 13:00 Delavnica fermenitiranih rastlinskih namazov in sirov.
13:00 – 14:00 Kosilo.
14:00 – Po kosilu lahko ostanete, se podružite ali pa v primeru lepega vremena odkrivate čudovito okolico pod Karavankami.

 

OPIS DELAVNIC:

#Delavnica Fermentirane zelenjave, sadja in pijač
Spoznali bomo različne tehnike fermentiranja, kaj so možne poti fermentiranja in kako lahko uporabimo, sestavine in zunanje vire mikroorganizmov v postopkih fermentiranja. Kako fermentirane pripravke shranjujemo in kakšen je njihov rok uporabe. Spoznali bomo razlilne načine vključevanja naše fermentiranih pripravkov v prehrano, na krožnik. Kakšen je vpliv fermentirane hrane na naš črevesni mikrobiom.
Pripravili in poskušali bomo fermentirano:
ZELENJAVO
Kumarice, bučke, česen, paradižnik, listnata zelenjava (kimchi), redkev, korenje in stročnice.
SADJE
Orehov – jabolčni čatni, fermentirane breskve in fermentirane limone.
PIJAČE
Kombucha, vodni kefir in kvass.

#Delavnica peke kruha z družmi
Na delavnici peke kruha z drožmi bo vsak udeleženec zamesil svoj prvi kruhek z drožmi in se spoznal s postopkom mesenj, vrstnim redom sestavin, kako gnesti (prikazanih bo več načinov prepogibov). Kako preoblikovati in oblikovati kruh z drožmi. Ugotovili bomo kdaj je testo primerno vzhajano za peko, kako zarezati kruh in kako ga spečti.
Vsak udeleženec prejme lonček droži. Spoznali bomo kako hranimo in skrbimo za droži, tudi če ne pečemo vsak dan oz. vsak teden. Kako rešiti droži, če se zakisajo. Kaj narediti z drožmi, če gremo za 3 teden na dopust.
Dotaknili se bomo vseh vprašanj, ki se pojavijo na začetku peke z drožmi in predstavili, kako na enostaven način vključiti tovrstno peko v naš vsakdanjik – brez kompliciranja. Seveda, pa ne moremo mimo prednosti tovrstnih izdelkov za zdravje.
Vsak udeleženec prejme lonček z drožmi in recepte (+ recept za fokačo).

#Fermentirani rastlinski siri
Delavnica bo vključevala spoznavanje fermentacije oreščkov in žit. Kaj se pri fermentaciji s surovino kot so oreščki dogaja, kaj lahko pričakujemo in s čim se lahko ob pripravi veganskega sirnega namaza ter sira lahko srečamo. Zakaj fermentirani veganski sirni namazi in siri v naši prehrani. Kako pripraviti rastlinsko kulturo za fermentacijo in pripravo sirnih namazov ali sirov. Kako shranjujem kulture, namaze in sire ter kakšni so njihovi roki uporabe.
Na delavnici oz. v sklopu vikenda delavnic bomo imeli  degustacijo različnih veganskih kremnih sirov, sirnih namazov in veganskega Camembert sira.

Na vseh delavnicah ste deležni degustacij, receptov in starterskih kultur (droži, rejuvelac).

POGOJI:

CENA VIKEND DELAVNIC (POLN PAKET)

145,00 eur 

V ceno je vključeno: namestitev (1 nočitev), 1 x zajtrk, 2x kosilo, 1x večerja, 2x program joge, 1 x delavnica fermentirane zelenjave in sadja, 1 x delavnica fermentiranih pijač, 1 x delavnica rastlinskih sirov, 1 x delavnica peke kruha z drožmi, degustacije, recepti in mikrobni starterji.

Število prijav je zaradi prostora omejeno.

CENA POSAMEZNE DELAVNICE 

50,00 eur V ceno je vključeno: 1 x delavnica, 1 x obrok, degustacije, recepti in mikrobni starterji.

Cene ne vključujejo: stroškov prevoza. Po prejeti prijavi vam bomo poslali povratno sporočilo in vas prosili za plačilo akontacije v višini 50% prijavnine. S tem postane prijava veljavna. Celotno plačilo se poravna najkasneje do 7.11.2020. Vplačana akontacija (50% celotne prijavnine) se v primeru odpovedi ne vrača. Za doplačilo 20,00 eur možna dodatna nočitev za 13.11.2020, doplačilo možno samo za uporabnike polnega paketa.

Možna prijava na posamezne delavnice, vendar pa imajo prednost prijavljeni na celoten paket. Ker boste bivali na lokaciji, se po želji udeležujete delavnic, lahko si uzameze tudi čas zase, uživate v naravi ali odkrivate lokacijo.

Prijave in vprašanja na: erika@fermentarnica.com

 

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za spletne nakupe uporabljamo sistem WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena dva piškotka. Ta dva piškotka sta obvezna za pravilno delovanje in jih ni mogoče onemogočiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve